Arrows

AVON срещу рака
на гърдата

Бъди вдъхновение за още хиляди жени

Watch me now

Нашата цел

Arrows

Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. В AVON предпочитаме тази позитивна гледна точка към болестта, която всяка година покосява стотици хиляди жени по света. Вярваме, че превенцията и ранната диагностика са наша мисия и че никоя жена не бива да загуби живота си заради неведение.

Връзките и разговорите между жени са най-важни за AVON. Милиони жени по света са част от общността на AVON. Ние използваме всяка част от бизнеса си, на всеки край по света, всеки ден, работейки в тясно сътрудничество с нашата мрежа от партньори, за да помогнем на 100 милиона жени годишно да бъдат информирани относно здравето на гърдите си. И защото вярваме, че идеите имат смисъл само когато се превърнат в действие, през годините застанахме зад следните инициативи:

2016

Благодарение на дарените 100 000 лв. осигурихме повече от 2000 безплатни информационни консултации, над 720 индивидуални психологически консултации.

Бяха организирани 2 групи за взаимопомощ, 6 арт терапии, десетки юридически консултации, 1400 безплатни профилактични прегледа в София, Русе, Варна и Бургас. Бяха раздадени 260 специализирани сутиена за жени, преживели мастектомия, в цялата страна.

2017

С помощта на даренията от 60 000 лв. осигурихме 1 група за взаимопомощ, 7 безплатни арт терапии, безплатни информационни, юридически и психологически консултации за всяка жена, която се обърне към фондация „Една от 8“. Бяха закупени 366 специализирани сутиена и първични протези за жени, преживели мастектомия, и бяха организирани 868 безплатни прегледа в Благоевград, Шумен и Хасково.

Breast Cancer Campaign

2018

В рамките на 120 000 лв. осигурихме хиляди психологически, практически и юридически консултации, направихме 6 видеа, организирахме 2 групи за взаимопомощ, които проведоха 10 срещи, 12 арт терапии, 212 сутиена, 100 протези и 2030 прегледа

2019

За поредна година, на 08.10.2019, беше проведен Национален розов ден. За да привлечем вниманието върху каузата за борба с рака на гърдата, осветихме в розово 16 локации в 8 града, което беше отразено в над 400 публикации, 37 радио станции, 1 национална телевизия и 23 водещи онлайн медии.

И през тази година продължихме да подкрепяме програмата „Бъди до мен“. С ново дарение в размер на 100 000 лв. помогнахме на фондация „Една от 8“ да продължи своята работа, посветена на диагностицираните жени и техните нужди, но също и на превенцията, като в тази посока бяха организирани над 1800 безплатни профилактични прегледа.

2020

Бяха дарени продукти на стойност 2 385 лв. за рубриката „Красива въпреки рака“ и месечни безплатни грим консултации.

От 01.04.2020 до днес бяха дарени 40 000 лева на фондация „Една от 8“. С помощта на това дарение бяха предоставени психологическа помощ и консултации за жени с рак на гърдата, както и практически и информационни консултации за жени, борещи се с болестта. Също така работихме за превенция на болестта, като организирахме над 1000 профилактични прегледа в цялата страна.

В Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври, освен че организирахме масирана информационна кампания по темата за ранната превенция, направихме и още едно дарение на МБАЛ – Търговище – нова хидравлична операционна маса и хистероскопски комплект за инспекция на стойност 10 000 лв.

Колкото и да сме постигнали, колкото и много да се гордеем с миналото си, то е минало. То е преди. Важното е какво правим днес. Какво правим сега.

Сега повече от всякога вярваме, че имаме силите да създадем най-голямото световно движение срещу рака на гърдата, фокусирано върху това всички да познават и разбират рисковете от болестта. Борим се за превенция, за спасени животи благодарение на ранна диагностика. Борим се заедно с вас и това ни дава още по-голяма увереност, че ще успеем.